banner

MEB, sınıf öğretmenini eritme yolunu buldu




Milli Eğitim Bakanlığı, norm fazlası olan sınıf öğretmenleri için çözüm buldu

Milli Eğitim Bakanlığı , ‘ 4+4+4 ’ eğitim modeli nedeniyle ortaya çıkan norm fazlası öğretmenleri eritmek, böylelikle özellikle eş durumu özrü nedeniyle yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerin önünü açmak için iki branşı öğrencisiyle ve öğretmeniyle gözden çıkardı. En çok norm fazlalığı olan sınıf öğretmenlerine zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği veya teknoloji ve tasarım öğretmenliğine geçiş hakkı tanındı.

Bakanlığın geçen hafta yaptığı ‘Özür Durumundan Yer Değişikliği Yapılamayan Öğretmenlerin Yer Değişiklikleri’ başlıklı duyuruda, özür grubu atamalarında asıl sorunun ‘ 4+4+4 ’ün norm kadro fazlası öğretmenlerinin eritilmesi olduğu gizlenmedi.

Sınıf öğretmenlerine varsa ‘yan alan’larına geçiş hakkı tanınırken, bir de zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği veya teknoloji ve tasarım öğretmenliği yolu açıldı. Buna göre bir sınıf öğretmeni zihinsel engelli sınıf Öğretmeni ya da teknoloji tasarım öğretmeni olabilecek. Bakanlığın, özel eğitim gerektiren zihinsel engelli öğrencilerin bu özelliğini dikkate almayarak, formasyonu farklı olan sınıf öğretmenlerinin sadece norm fazlası konumuna düştüğü için bu alana kaydırması şaşkınlık yarattı. Uzmanlık gerektiren teknoloji ve tasarım öğretmenliğinin sınıf öğretmenlerini eritmek amacıyla kullanılması da tepkiyle karşılandı. İki özel branşa ilişkin karar, “Bakanlık idari çözüm adına hem öğrenciyi hem de öğretmeni yakacak” diye yorumlandı.(radikal)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.