banner

Okumak için ailesini ihbar etti




Milli Eğitim Bakanlığı'nın iletişim merkezi olan 'Alo 147'yi arayarak 'Ailem beni okula göndermiyor' diyerek ihbarda bulunan 17 yaşındaki Gamze Turan çok sevdiği okuluna geri döndü.

Ağrı'ya 12 kilometre uzaklıktaki Yukarı Yoldüzü köyünde oturan Turan ailesi en büyük çocukları Gamze Turan'ı, maddi imkansızlık nedeniyle okula göndermedi. Ailesinin aldığı bu karara boyun eğmeyen 17 yaşındaki Gamze Turan ev telefonundan 147'yi arayarak durumunu anlattı. Bakanlık yetkilisi Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak'ı arayarak gereğinin yapılmasını istedi. İl Müdürü Fatih Başak beraberine rehber öğretmenlerini alarak Gamze Turan'ın yaşadığı köye gitti. Milli Eğitim Müdürü ve öğretmenler Gamze Turan'ın dedesi ile görüşTÜ. Dedenin 'evet okuturuz' sözü üzerine gözleri dolan 11'inci sınıf öğrencisi Gamze Turan, "Dünyanın en mutlu çocuğu ben oldum. En büyük hayalim okumak ve ülke için faydalı bir kişi olmak" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.