banner

YÖK’ten çok tartışılacak karar!




Mülteciler üniversitelere sınavsız ve belgesiz girecek

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) yayınladığı genelgeyle, Suriye sınırındaki illerindeki üniversitelerin, Suriyeli mültecileri özel öğrenci statüsünde üniversitelere kayıt edilmelerine olanak tanıdı. Mülteciler hiçbir belge göstermeden “beyanla” üniversitelere kayıt olabilecekler. Yani kişinin sadece söyledikleri üniversiteye giriş için yeterli olacak!

Gaziantep’in en büyük haber sitesi olan gaziantephaberler.com’un haberine göre; YÖK 3 Eylül 2012 tarihinde Çukurova, Gaziantep, Harran Kilis 7 Aralık, Mustafa Kemal, Mersin, Osmaniye Korkut Ata Üniversiteleri Rektörlüklerine gönderdiği genelge ile 2012-2013 öğretim yılına mahsus olmak üzere, Suriye’den gelen mültecilerin hiçbir belge göstermeden beyanla özel öğrenci olarak kayıt etmelerine olanak tanıdı.

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, YÖK’ün aldığı bu kararın mantıklı ve doğru bir yaklaşım olmadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

ÖĞRENCİ Mİ MİLİTAN MI?

“Suriye’den gelen ve kim olduğu belli olmayan bu kişilerin hiçbir para talep etmeden, belge istemeden sadece beyanla üniversitelerimize kayıt edilmeleri, üniversiteye girebilmek için dershanelere giden, emek ve para harcayan, bu uğurda psikolojileri bozulan öğrencilerimize ve ailelerine yapılan büyük bir haksızlıktır.

Kaldı ki, bu insanlar öğrenci mi? terörist mi? El Kaide militanı mı? PKK militanı mı? sırf beyanla bu kişileri üniversitelerimize sokmak ne mantıklı ne de doğru bir yaklaşımdır. YÖK, biran önce aldığı bu yanlış kararı gözden geçirmelidir”(odatv)

İşte o belge

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.