banner

Türkiye'nin 'Bill Gates'lerine yol göründü




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, 10 teknogirişimci genci Silikon Vadisi'ne göndereceklerini açıkladı.

google turk.Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bakanlık olarak 100 bin lira hibe desteği verdikleri 10 teknogirişimci genci 3 aylık süreyle Silikon Vadisi'ne göndereceklerini belirterek, ''Başvurular için son gün yarın'' dedi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ergün, Bakanlık tarafından verilen Teknogirişim Sermaye Desteği programından yararlanan teknogirişimci gençler arasından bazılarını 10'arlı gruplar halinde 3'er aylık periyotlarla ABD'deki Silikon Vadisi'ne göndermeye bu yıl başlayacaklarını bildirdi.

Ergün, programa başvurmak isteyenler için son günün yarın olduğunu belirterek, TÜBİTAK tarafından girişimcilik ve yenilikçilik etkinliklerini desteklemek amacıyla uygulamaya konulan Girişimcilik ve Yenilikçilik Eğitim ve Araştırma Faaliyetlerini Destekleme Programı kapsamında, Bakanlığın Teknogirişim Sermaye Desteği'nden yararlanmış girişimciler arasından 10 kişinin seçileceğini söyledi.

Bir Bill Gates neden çıkmasın?

Ergün, Silikon Vadisi'nin teknogirişimciler için önemli bir fırsat olacağını vurgulayarak, ''Dünyada milyar dolar seviyesinde değeri olan şirketler, cesur ve fırsatları avantaja çevirme yeteneği olan genç girişimciler tarafından kuruldu. Bu ülkenin gençlerinden bir Bill Gates neden çıkmasın? Apple gibi küresel firmaları niçin olmasın?'' diye konuştu.

Kimler başvurabilecek

Bu yıl ilk defa uygulanacak programa, 2009, 2010 ve 2011 yıllarında Enformasyon ve Elektromekanik/Elektrik alanlarında Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı'ndan yararlanmış kişiler başvurabilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.