banner

Akçakale'de eğitime kısmi tatil




Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle eğitim ve öğretime 3 gün ara verilen Akçakale ilçesinde, sınıra yakın bölgelerdeki okullar ve anaokulların dışında eğitim ve öğretime başlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinde Özgür Suriye Ordusu ile Beşşar Esed'e bağlı güçler arasında çıkan çatışmalar ve seken kurşunlardan bazılarının, yerleşim yerlerine isabet etmesi nedeniyle 19-21 Eylül tarihleri arasında eğitime ara verilen okullarda, sınırın karşı tarafında durumun kısmen sakinleşmesi üzerine ders başı yapıldı. Mesainin başlamasıyla birlikte açılan okullara öğrencilerin gittiği görüldü. 

Sınıra yakın okullar tatil

Bu arada ilçe merkezi ve köylerde sınıra yakın okullar ile şehir merkezindeki 3 anaokulunda bugün de eğitime başlanmadığı belirtildi.

Suriye'nin sınır bölgesinde birkaç günden bu yana devam çatışmalarda Akçakale'de bazı evlere ve okullara kurşun isabet etmiş, çatışmalar nedeniyle 3 gün okullarda eğitime ara verilmişti.

Öte yandan dün geceden bu yana bölgeden silah sesleri gelmediği belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.