banner

Hakkari’de 'okula gitmeyin' bildirisi




Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, ''okulların açılmadığı'' iddiasına ilişkin, ''Eylül 2012 Pazartesi günü itibariyle il merkezinde yüzde 80, Yüksekova dışındaki ilçelerde ise ortalama yüzde 50'nin üzerinde devamın sağlandığı görülmüştür'' denildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında 'Hakkâri'de okulların açılmadığı'na dair birtakım haber ve yorumların yer aldığı belirtildi.

İddialar üzerine yapılan incelemede, ildeki okulların zamanında açıldığı, ancak ilk hafta olması nedeniyle geçen yıl olduğu gibi devamın düşük olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''24 Eylül 2012 Pazartesi günü itibariyle il merkezinde yüzde 80, Yüksekova dışındaki ilçelerde ortalama yüzde 50'nin üzerinde devamın sağlandığı görülmüştür. Özellikle Yüksekova ilçemizde eğitimi aksatıcı yönde bazı örgütsel eylemler olsa da öğrencilerimizin ve velilerimizin çocuklarının geleceğini menfi yönde etkileyecek bu çabalara itibar etmemeleri için milli eğitim teşkilatımız ve diğer ilgililerce gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Bu doğrultuda öğretmen eksiği olan bazı köylerimize vekil öğretmen görevlendirmesi hızla yapılmaktadır. Hakkarililer eğitim öğretimin değerini layıkıyla bilmekte olup, yanlış telkin ve mesnetsiz haber ve yorumlara itibar etmeyecek idrak, şuur ve olgunluğa sahiptir.''

Öte yandan Milli Eğitim Müdürü Sena Yakut, basın mensuplarıyla Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nu gezdi. Sınıflara girerek öğrencilerle sohbet eden Yakut, bin 873 öğrencisi olan okulda bugün itibariyle 202 öğrencinin eğitime devam etmediğini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.