banner

Polis öğrencileri omuzladı!




Anadolu Üniversitesi’nin yeni akademik yılının açılış törenine katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’yı protesto etmek isteyen 2 öğrenci gözaltına alındı. Sivil polisler protestocu öğrencilerden Can Ersoy’u omuzlara alıp törenin yapıldığı yerden uzaklaştırdı. 2 sivil polisin omzunda olan Ersoy “Baksanıza öğrenciye ne yapıyorlar” diye bağırdı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin 2012-2013 Akademik Yılının başlaması nedeniyle Yunus Emre Kampüsü’ndeki Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Ankara’dan gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’yı törenin yapıldığı Atatürk Kültür Merkezi Salonu önünde karşılaştı. Karşılaşma sırasında Can Ersoy ile Ayçe Yılmaz adlı iki öğrenci, YÖK Başkanı Çetinsaya’yı protesto etmek isteyince polisler müdahalede bulundu. Sivil polisler bağıran iki öğrencinin ağızlarını elleriyle kapattılar. 2 sivil polis omuzlarına aldıkları Can Ersoy’u Atatürk Kültür Merkezi önünde uzaklaştırdı.

“Baksanıza öğrenciye ne yapıyorlar”

Polislerin omuzunda olan Can Ersoy adlı öğrencinin, “Baksanıza öğrenciye ne yapıyorlar” diye bağırması çevrede bulunanların gülmesine neden oldu. Çevredekiler “Polisler onu omuzlarında taşıyor o ise bağırıyor” dediler.

Polisler bir süre omuzlarında taşıdıkları Can Ersoy’u daha sonra yere indirip karga-tulumba ekip otosuna götürerek yanındaki Ayçe Yılmaz ile birlikte gözaltına aldı.

Üniversitedeki tören saygı duruşu ve Şef Cemi’i Can Deliorman yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ile Şef Gülsevin Doğanay yönetiminde Devlet Konservatuvarı Çok Sesli Gençli Korosu tarafından seslendirilen İstiklal Marşı ile başladı. ’Global Kampus’ temasının işlendiği bu yıl ki açılış töreninde Bakü, Köln ve Prizzen’de uzaktan öğretim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler video konferans bağlantısıyla töreni izledi.

Törende öğrenciler adına konuşmayı Polonyalı Erasmus öğrencisi Monika Smolko, öğretim elemanları adına da Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Aydın yaptı.(hürriyeteğitim)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.