banner

Okuyamayan çocuklar ‘Okuyan Nesiller ’projesiyle okutulacak




NT ve Kimse Yok Mu Derneği maddi sıkıntılar nedeniyle okuyamayan çocuklar için el ele verdi

Türkiye’nin uluslararası kırtasiye ve teknoloji mağazaları zinciri NT ve Kimse Yok Mu Derneği, maddi sıkıntılar dolayısıyla okuma istekleri yarım kalan çocuklar için “Okuyan Nesiller” projesini başlatıyor. “Okuma İsteği Gözlerinden Okunuyor” sloganıyla yürütülecek kampanya ile 20 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Türkiye’nin uluslararası kitap, kırtasiye, teknoloji mağazaları zinciri NT ve Uluslararası Yardım Derneği Kimse Yok Mu “Okuyan Nesiller” kampanyası başlattı. Geçtiğimiz yıl Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla 13 bin öğrenciye kırtasiye yardımında bulunan NT, bu yıl projeye daha büyük destek vermeye hazırlanıyor. NT mağazalarından yılda 25 milyon müşterinin alışveriş yaptığını belirten NT Genel Müdürü Murat Kara, “Bu nedenle sorumluluk sahibi marka bilinci ile hareket ediyoruz. Mağazalarımızda Kimse Yok Mu Derneği için bedelsiz özel alan tahsis ettik. Bu alanlara da yardım kumbaraları yerleştirdik” dedi. Kara, Kimse Yok Mu Derneği’nin ulusal ve uluslararası alanda, tüm insanlığa yardım yapma gayreti içerisinde olan bir dernek olduğunu belirtti.

“25 milyon destekçisiyle sürdürülebilir bir proje hayal ediyoruz”

Sosyal sorumluluk bilincine sahip markalardan olan NT’nin Kimse Yok Mu Derneği ile ortak başlattığı “Okuyan Nesiller” kampanyasının sürdürülebilir bir proje olmasını hedeflediklerini söyleyen Kara, “25 milyon NT müşterisi ile daha geniş ve sürdürülebilir bir sosyal sorumluluk projesi olmasını istiyoruz” ifadesinde bulundu.

Okuyan Nesiller projesi iş ortaklarından Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Öztürk, derneğin sorumluluk sahibi markaların işbirliği ile yılda yüzbinlerce  kişiye yardımlarda bulunduğunu kaydetti. “Bu kapsamda uluslararası bir iş ortaklığına gittiğimiz NT ile ‘Okuyan Nesiller’ kampanyasını başlatmaktayız” diyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başta NT’nin 25 milyon müşterisi olmak üzere tüm hayırseverlerimizi bu kampanya destek vermeye davet ediyorum. Kampanya destek olmak isteyen hayırseverlerimiz derneğimize SMS ve banka yolu ile bağışta bulunabilirler. SMS ile ‘oku’ yazıp 5777’ye göndererek, bankalardan ise makbuz karşılığında ya da online olarak bağış yapabilirler. Kitap, kırtasiye gibi ayni yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerimizde dernekle irtibata geçebilirler. Bütün bağışlar, bu proje kapsamında eğitim-öğretim gören öğrencilerimize derneğimiz tarafından ulaştırılacak.”

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.