banner

Başkasının yerine KPSS'ye girmenin bedeli




Adana İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan operasyonda sahte evrak düzenleyerek başkasının yerine sınava giren ve "joker" diye tabir edilen şahısların 20 bin TL aldığı ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen şahıslardan çete lideri ile birlikte 3 kişi tutuklandı.

Adana İl Jandarma Komutanlığı yaklaşık 7 ay önce başlatılan takip sonucu sahte evrak düzenleyerek "joker" olarak tabir edilen şahısları KPSS'ye sokan suç örgütüne ait 2'si kadın 10 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar jandarmada sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Sevk edilen 10 zanlıdan çeteli lideri olduğu ileri sürülen Z.K. ile A.Ç. ve M.A. tutuklandı, 7'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında yapılan araştırmalarda memur olmak isteyen şahıslardan joker'lerin 20 bin TL alarak memurluğu yüzde 100 garanti verdiği ortaya çıktı. Şahısların bu yolla çok sayıda kişiden para aldığı memurluğu kazanamadığı taktirde parayı geri vermeyi vaat ettiği belirlendi. Ayrıca adaylardan paranın yarını sınavdan önce yarısını ise sınavdan sonra aldıkları belirlendi. Şahısların teknik takibe takılmamak için telefon ya da internet üzerinden değil arkadaşları vasıtasıyla haberleştiği de belirlendi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.