banner

Taşımalı Eğitim değil, Faytonlu Eğitim!




Okula yeni başlayan birçok öğrencinin ilk haftalarda ailesinden ayrı kaldığı için yaşadığı okul fobisi Aydın Özel Muzaffer Ancın İlkokulu'nda ilginç bir yöntem ile çözüldü.

Okul idaresi tarafından öğrencilerin hizmetine sunulan nostaljik fayton sayesinde kısa sürede okula yeni başlayan tüm öğrencilerin uyum sorunu giderildi.  

Aydın'da eğitime başladığı 1994 yılından bu yana eğitimdeki başarıları ve ilginç uygulamaları ile adından söz ettiren Özel Muzaffer Ancın Koleji, 2012-2013 eğitim öğretim yılına farklı bir uygulama ile başladı. Okulların açılması ile birlikte ilkokula başlayan ve birçoğu ev ortamından ayrılmak istemeyen öğrenciler okul idaresinin farklı bir uygulaması ile kısa sürede okulu benimsedi.

Uyum sorunu yaşayan ve okula yeni başlayan öğrencilerin vakitlerinin daha keyifli geçmesi ve derslerden sonra ödüllendirilmeleri amacıyla okulda eğitimli bir at ile nostaljik fayton geziler ve çocuklara eğlenceli gelen çeşitli aktiviteler düzenlediklerini belirten Okul Müdür Yardımcısı Hasan Gözübek, 2 hafta içerisinde tüm öğrencilerin bu uygulama sayesinde okula alıştığını belirtti.

”ZORLA DEĞİL SEVDİREREK OKULA GELMELERİNİ SAĞLIYORUZ”

Annesinden ve ailesinden ilk defa ayrılıp okul ortamına giren miniklerin uyum sorunu yaşamasının oldukça doğal olduğunu ancak okul olarak bu sorunu kısa sürede çözdüklerini belirten Aydın Özel Muzaffer Ancın Okulu Müdürü Osman Alp, “Kurum olarak zorlayıcı değil sevdirici olmaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda okulu sıkıcı bir ortam olmaktan çıkarıp neşeli ve dolu dolu vaktin geçtiği bir ortam haline getirdik. Bu kapsamda okula gelen tüm minikler ders aralarında ve belirli saatlerde faytonla dolaşıyor. Bu sayede tüm öğrencilerimiz ilk günden itibaren severek okula geliyor. Durumdan velilerin yanı sıra öğrenci ve öğretmenler de memnun” diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.