banner

Dinçer okul yönetimlerini eleştirdi




Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ömer Dinçer, okulların sorunu çözecek kaynaklarının bulunduğunu belirterek ''Bu kadar kaynak varken hala bir okulumuzun sorunu varsa aslında orada kaynak sorunu değil yönetim sorunu yönetici sorunu var diye düşünüyorum'' dedi.

Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödül törenine, Milli Eğitim Bakanı Dinçer, bazı AK Parti milletvekilleri, Bakanlık yetkilileri, proje sahibi halk eğitim merkezi müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı.

Bakan Dinçer, burada yaptığı konuşmada, bir konuyu dert edinen bir sorunu çözmek isteyen insanların önünde hiçbir engel olmadığını belirterek, büyük gücün insanın kabiliyeti ve düşüncesi olduğunu dile getirdi.

MEB olarak her yıl onlarca bireysel sorun nedeniyle eleştirildiklerini ifade eden Dinçer, 42 bin okul içerisinde tamiri vaktinde yetişmeyen bir okul bile varsa onun için eleştirildiklerini dile getirerek, projelerle öğretmenlerin bu sorunlara çözüm bulduğunu söyledi.

Kaynak sorunu yok, yönetim sorunu var

Geçmişte bazı okul yöneticilerinin, okullara kayıt döneminde bağış alınmasına ilişkin tartışmalar yaşanırken ''okulun başka gelirleri olmadığı'' yönünde itirazları olduğunu ancak onları çok ciddiye almadıklarını anlatan Dinçer, aslında okulların sorunu çözecek kaynakların bulunduğunu belirterek ''Bu kadar kaynak varken. Hala bir okulumuzun sorunu varsa aslında orada kaynak sorunu değil yönetim sorunu yönetici sorunu var diye düşünüyorum'' dedi.

Projelerin büyük imkanlarla hazırlanamadığını, iyi bir fikirle, kendini adamış bir öğretmen ve yöneticiyle gerçekleştirildiğini vurgulayan Dinçer, meseleye ülke açısından bakıldığında da sorunların çözümünün bir fikir ve kendini adama meselesi onun dışındakilerin tali faktörler olduğunu belirtti.

Sürekli yenilik içerisinde olduklarına işaret eden Dinçer, 700 bin öğretmenle aslında destan yazdıklarını bunların içerisinden çıkan bir kaç olumsuz hadiseden dolayı eleştirilmelerinin kendilerini üzdüğünü kaydetti.

Yapılan her olumlu çabanın yanında olduklarını vurgulayan Dinçer, bunu öğretmenlerin bilmesini istediğini söyledi.

Yapısal düzenlemelerin toplumun beklentilerini karşılamayı ve gelişmiş ülkelerle Türkiye'nin eğitim sistemi arasındaki farkı gidermeyi amaçladığını vurgulayan Dinçer, eğitim sistemindeki çalışmaların başarılı olmasının eğitimin her kademesinde gerekli düzenlemelerin yapılmasına bağlı olduğunu dile getirdi.

Eğitim yöneticilerinin beşeri kaynakları etkili ve verimli bir şekilde kullanmasını istediklerini anlatan Dinçer, otoriter bir yönetimde, ne kadar kabiliyetli olunursa olunsun insanların o kabiliyetlerini ortaya çıkarmaları ve bunun üzerinden yeni bir şey üretmelerinin çok mümkün olmadığını, bu sebeple milli eğitim sisteminin merkeziyetçilikten uzaklaştırılması, otoriter yönetim tarzından ayrılması gerektiğinin altını çizdi.

Dinçer Romanları dinledi

Tören öncesi Dinçer, projelerin bulunduğu stantları gezerek bilgi aldı. Esenyurt Halk Eğitim Merkezi ''İlle Roman Olsun'' proje stadındaki kurs öğrencileri Dinçer'e, roman havasını çaldı. Ödül töreninde de Dinçer, çocukları sahneye davet ederek bir parça daha çalmalarını istedi.

Törende, 5 bin 471 proje arasından seçilen 18 projeye plaket ve ödül verildi. Ödül alan projeler arasında, zihinsel engelli bireylerin istihdamı, taşımalı eğitimde farklı köy öğrencileri arasındaki diyaloğun artırılması, okul bahçesine hayvanat bahçesi kurulması, animasyonlarla coğrafya öğretimi, ortaöğretim kurumları üniversite giriş sınav analizi gibi projeler yer alıyor.

Öğretmen adayları Dinçer ile görüştü

Dinçer, kürsüye çıktığında, atanamadığını belirten bir öğretmen adayı söz almak istedi. Bunun üzerine Bakan Dinçer toplantı sonrası kendileri dinleyeceklerini belirtti. Toplantının ardından yapılan görüşmede Dinçer, öğretmen adaylarının öneri ve taleplerini dinledi.

Atanması yapılmadığını belirten öğretmenler çıkışta yaptıkları açıklamada, Bakan Dinçer'den ek atama yapılmasını ve ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmesini talep ettiklerini ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.