banner

Okuldaki öğretmenlere rehabilitasyon




Fen bilgisi öğretmeni Sevilay Durukan'ın (40) 8. sınıf öğrencisi H.K (14) tarafından bıçaklandığı Eskiizmir semtindeki Nazire Merzeci Ortaokulu'nda görevli öğretmenlerin, olayın psikolojik etkisinden kurtulabilmeleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

İzmir Milli Müdürlüğü'nden psikolojik destek sağlamak amacıyla görevlendirilen uzmanlar, sabah saatlerinden itibaren okuldaki öğretmenlerle görüşmeye başladı. Okuldaki  öğretmenlerin yaklaşık 10 gün süreyle rehabilitasyon programına alınacağı öğrenildi.

Öğretmenlere yönelik çalışmanın tamamlanmasının ardından uzman ekip öğrencilerle de görüşecek.

Öte yandan, bugün bir çok öğrencinin okula gelmediği gözlendi.

Öğrencilerin psikolojisinin olumsuz etkilenmemesi amacıyla hayatını kaybeden öğretmen için okulda tören düzenlenmeyeceği belirtildi.

Karabağlar Eskiizmir semtindeki Nazire Merzeci Ortaokulu'nda 8. sınıf öğrencisi H.K (14), önceki gün geç gelmesi nedeniyle tartıştığı fen bilgisi öğretmeni Sevilay Durukan'ı (40), dün derste bıçaklamış, ağır yaralanan Durukan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, öğrenci de gözaltına alınmıştı. 

Öğrenci tutuklandı 

Durukan'ın ölümüne neden olduğu iddiasıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde gözaltına alınan 14 yaşındaki H.K, sorgulamasının ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.  H.K, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.