banner

Akçakale'de eğitim bir türlü başlayamıyor




Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle, Akçakale'de sınıra yakın bölgelerdeki okullarda eğitime bugün de ara verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesinde Özgür Suriye Ordusu ile Beşşar Esed'e bağlı güçler arasında zaman zaman çıkan çatışmalar nedeniyle 15 okulda bugün ders yapılmadı.

Öğrenci velisi Hadi Asrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğunun sınıra yakın Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda öğrenim gördüğünü söyledi.

Söz konusu okulda da eğitime ara verildiğini anlatan Asrak, Tel Abyad'taki bombardıman nedeniyle tedirgin olduklarını, artık çatışmaların bir an evvel bitmesini ümit ettiklerini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.