banner

TÜBİTAK genç beyinleri olimpiyatlara hazırlıyor




TÜBİTAK, Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil edecek öğrenciler için 25 Ağustos-22 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'da ''Yaz Okulu'' düzenledi.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nın (BİDEB) Türkiye genelinde yaptığı 20. Ulusal Bilim Olimpiyatları ve 17. Ulusal İlköğretim Matematik Olimpiyatı birinci aşama sınavında bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya ve matematik dallarında dereceye giren öğrenciler, gelecek yılki Uluslararası Bilim Olimpiyatları'na hazırlık için kampa alındı.

Hazırlık amacıyla düzenlenen yaz okuluna 20 şehirden ve 78 farklı okuldan toplam 256 öğrenci katıldı.

Deneyimli akademisyenlerden öğrencilere ders

Yaz okulunda öğrencilere, Akdeniz, Ankara, Atatürk, Hacettepe, Gazi, ODTÜ, Bilkent, TOBB Ekonomi ve Teknoloji, Ege, Kocaeli, Fatih, Karadeniz Teknik, Mersin, Yaşar, Yıldız Teknik ve Koç Üniversitelerinden alanında deneyimli öğretim üyeleri tarafından ders verildi.

Yaz okulu sonrasında yapılan sınavda ve Aralık ayında yapılacak sınavlarında başarı gösteren öğrenciler, gelecek yıl ''Kış Okulu''na alınacak. Bu aşamadan sonra, Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek ekipler oluşturulacak.

Ulusal ve uluslararası olimpiyatlarda derece alan öğrencilere para ödülü verilecek. Ayrıca, uluslararası olimpiyat takımlarında yer alarak üniversitelerin doğa bilimleri, mühendislik, teknoloji, tıbbi veya tarımsal bilimlerden birine kayıt yaptıran öğrenciler de TÜBİTAK'ın üniversite lisans bursiyeri olmaya hak kazanacak.

Olimpiyat takımlarına seçilen öğrenciler LYS'ye girdikleri yıl, bir defaya mahsus olmak üzere uluslararası yarışmada aldıkları derecelerle orantılı ek katsayı uygulamasından; altın, gümüş veya bronz madalya kazananlar ise üniversitelere sınavsız yerleştirilme olanaklarından yararlanacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.