banner

Üniversitelilere 7,5 yıl hapis istendi




2,5 yıl tutuklu yargılandıktan sonra serbest bırakılan üniversite öğrencileri Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç için duruşma savcısı mütalaa verdi. Savcı iki sanığında da 4 ayrı suçtan 7.5 yıldan 21 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.

Ümraniye’de bir eylemde gözaltına alınan ve 2,5 yıl tutuklu yargılanan ardından da 28 Haziran’da tahliye edilen üniversite öğrencileri Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç’ın yargılanmasına devam edildi.

’Silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ’tehlikeli madde bulundurmak’ ile suçlanan öğrenciler, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya iki sanıkta katılmadı. Duruşmada savcı Bilal Bayraktar, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç’ın ’örgüte yardım ve yataklık’, ’patlayıcı madde bulundurmak’, ’ Terör örgütü propagandası yapmak’, ’toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu muhalefet’ suçlarından 7.5 yıldan 21 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istedi.

Savcının mütalaasına karşı sanıklara ve avukatlara savunma için süre verilerek duruşma ertelendi. Silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ’tehlikeli madde bulundurmak’ suçlamasıyla 2,5 yıldır tutuklu yargılanan Üniversite öğrencileri Baran Nayır ile Ali Deniz Kılıç 28 Haziran 2012 tarihinde tahliye edildi. Mahkeme Heyeti, sanık Baran Nayır ve Ali Deniz Kılıç’ın tahliyesine gerekçe olarak ise “tutuklu kaldıkları süreyi” gösterdi.(hürriyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.