banner

Hakkari'de köy okullarında eğitim hala başlamadı




Türkiye genelinde 2012- 2013 eğitim yılı 17 Eylül’de başlarken, Hakkari’nin birçok köyünde okullar henüz açılmadı. Okulların onarım ve öğretmen sıkıntısı nedeniyle açılamadığı belirtilirken, okula gidemeyen öğrenciler de vakitlerini okul bahçesinde oyun oynayarak geçiriyor.

Türkiye genelinde yapılan sınavlarda hep son sıralarda olan Hakkari’de bazı köylerde eğitime halen başlanamadı. Hakkari’nin merkeze bağlı 50’ye yakın köy ve mezrasında bulunan okullara hala öğretmen ataması yapılamazken, bazı okullarda da onarım çalışmaları devam ediyor. Köylere atanan sözleşmeli öğretmenlerin geçici görevle Hakkari merkezdeki okullarDa görevlendirilmesi köy okullarındaki öğrencileri de sıkıntıya soktu.

Okulları açılamayan yerlerden birisi de merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan Durankaya Beldesi oldu. Beldeye bağlı 5 mahallede bulunan ilköğretim okullarının hiçbirine öğretmen atamasının yapılmadığı belirtildi. 4 bin nüfuslu beldede sadece Durankaya Cumhuriyet YİBO’da öğrenciler okula giderken, beldeye bağlı Pınarbaşı, Çaylıca, Tarlabaşı, Biçenek ilköğretim okularının kapıları kapalı. Okullarının bir an önce açılmasını isteyen öğrenciler de boş vakitlerini okul bahçesinde oynayarak geçiriyor.

Çocuklarının okula gidememesinden yakınan veliler, “Okullar henüz açılamadı. Hem onarım hem de öğretmen sıkıntısı nedeniyle açılamadığını söylüyorlar. Biz de veliler olarak okulların bir an önce açılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.