banner

Öğretmenini öldüren çocuğun kadın düşmanlığı




İzmir'de öğretmenini öldüren H.K'nın babasından dayak yediği, annesini ise dövdüğü ortaya çıktı

hkİzmir'de, sınıfta kadın öğretmenini bıçaklayarak öldüren 15 yaşındaki öğrencinin, annesi ile okulun kadın güvenlik görevlisini de dövdüğü ortaya çıktı. Özellikle kadınlara düşmanlığıyla dikkat çeken H.K.'nın evde de babasından sık sık şiddet gördüğü belirtildi. Karabağlar ilçesinde öğretmen Rabia Sevilay Durukan'ın (40) sınıfta onlarca öğrencinin gözleri önünde bıçaklanarak öldürülmesinin yankıları sürerken, tutuklanan 15 yaşındaki katil zanlısı öğrenci H.K'nın hem okul hem de aile hayatının problemlerle dolu olduğu ortaya çıktı. Kadifekale semtinde oturan H.K.'ya 2 yıl önce oradaki okulundan disiplinsiz davranışları nedeniyle tasdikname verildi. Bunun üzerine Karabağlar'a taşınan aile H.K. ile kardeşi M.K.'yı olayın meydana geldiği Nazire Merzeci İlköğretim Okuluna kaydettirdi. Ancak birkaç kez sınıf tekrarı yapan H.K. disiplinsiz davranışlarını burada da sürdürdü.

Esrar kullanıyordu

Arkadaşlarının iddiasına göre, uyuşturucu hap ve esrar kullanan H.K. ailesiyle, arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle sürekli sorun yaşıyordu. Dersleri de çok kötü olan H.K. ödevlerini yapmadığı için öğretmenleriyle sürekli tartışıyordu. Okulda özellikle kadın öğretmenlere karşı düşmanlık besleyen H.K., bir süre önce de okulun kadın güvenlik görevlisini tokatladı. Sık sık disipline sevk edilen H.K., iddiaya göre seyyar midyecilik yapan babasından dayak yiyordu. H.K.'nın baba dayağının ardından annesine şiddet uyguladığı da belirtildi.

Toprağa verdi, özledi, yine gitti

Öte yandan hayatını kaybeden Rabia Sevilay Durukan'ın, kalp hastası olan matematik öğretmeni eşi Hüseyin Durukan (43) taziyeleri yatağında kabul ediyor. Adaletin bir an önce yerini bulmasını isteyen Hüseyin Durukan'ın, eşini toprağa verdikten sonra, saat 22.00'de mezarına gidip dua ettiği öğrenildi. Abla Serpil İlkgül (49), "Kardeşim 16 yıllık çok başarılı bir öğretmendi. O öğrencisini de topluma kazandırmak için uğraştı fakat başaramadı. En ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum." dedi.

Mutlu bir evliliği vardı

Meslektaş olan Rabia Sevilay Durukan ve eşi Hüseyin Durukan iki çocuklarıyla çevresinde örnek çift olarak gösteriliyordu.

(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.