banner

Yüksek ücret alan servisler mercek altında




Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, bazı servis firmalarının velilerden fahiş fiyat talep ettiği ve odanın belirlediği taşıma tarifesine uymadığı iddiaları üzerine denetimleri sıklaştırdıklarını belirterek, velileri yüksek fiyat isteyen servisçiler için şikayette bulunmaya çağırdı.

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Elmadağlı, velilerin mağdur olmaması için firmalarla bire bir sözleşme yapmasını tavsiye etti.

Öğrenci taşıma tarifesinin Ankara Ticaret Odası ve Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası tarafından belirlendiğini söyleyen Elmadağlı, ''Fiyat tarifeleriyle ilgili bu sene gelen şikayetler taşıma şirketlerinin öğrencilerden fazla ücret talep ettikleri. Bununla ilgili Ankara Ticaret Odası'na bağlı şirketler kendi tarifelerini uyguluyorlar. Tabi bu tarifeler bizim Servis Araçları Odası ile Esnaf ve Sanatlarlar Odası'nın çıkarttığı tarifeler aşağı yukarı bire bir örtüşüyor. Ancak yine örtüşmesine rağmen tarife uygulanmıyor ve yüksek ücret talep ediliyor. Taşıyan kişi firma olduğu takdirde velilerimiz bu tür şikayetlerini Alo 153 zabıtaya, okul aile birliklerine, kaymakamlık ve Ankara Ticaret Odası'na şikayet etmeleri gerekiyor. Esnaf olduğu takdirde de odamıza, Alo 153'e, kaymakamlığa ve okul aile birliğine şikayet edebiliyor. Bununla ilgili bir çözüm bulamıyoruz, denetim yetkimiz yok'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.