banner

Bakan kızı torpille Hacettepe Tıp'a mı girdi?




Sözcü Gazetesi Yazarı Emin Çölaşan,  bugünkü köşesinde Bakan Faruk Çelik’in kızının şaibeli bir şekilde Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’ne yatay geçiş yaptığını iddia etti.

Emin Çölaşan’ın yazısından o bölüm

Çalışma Bakanı açıklıyor

Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in kızı Zeynep Çelik’e Tıp Fakültesi’nin olumsuz kararına karşın Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Hacettepe İngilizce Tıp’a nasıl yatay geçiş yaptırıldığını yazmıştım. Faruk Çelik açıklama gönderdi:

“Üniversiteler, diğer üniversitelerden şartları taşıyan öğrencilere yatay geçiş hakkı tanımaktadır. Kızım İngilizce eğitim veren Acıbadem Üniversitesi’nde okumakta iken Bursa Uludağ ve Hacettepe Üniversitesi’ne yatay geçiş için başvurmuştur. Gerekli şartları taşıdığı için her iki tıp fakültesi kızımı kabul etmiştir.

Benim de Ankara’da bulunmam sebebiyle kızım İngilizce eğitim veren Hacettepe Üniversitesi’ni tercih etmiştir. Yatay geçiş için son başvuru tarihi 17 Ağustos’tur, kızım başvurusunu 16 Ağustos’ta yapmıştır. Herhangi bir müdahale söz konusu değildir.”

Beni vicdanımla baş başa bıraktığını belirtiyor.

Bakan Bey’e Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Yatay Geçiş Komisyonu’nun 23 Ağustos 2012 tarihli raporunu okumasını öneriyorum. Zeynep Çelik’in yatay geçiş başvurusunu reddeden ve oybirliği ile alınan o kararın altında Hacettepe Tıp Fakültesi’nden beş profesör ve bir doçent doktor hocanın imzaları var! Ben de Bakan Bey’i vicdanıyla baş başa bırakıyorum.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.