banner

MEB’den o benzetmeye yalanlama




Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bakanımız Ömer Dinçer'in öğretmen adaylarını yem bekleyen güvercinlere benzettiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in geçen hafta bir grup öğretmen adayıyla yaptığı görüşmeye ilişkin gerçek dışı haber ve yorumlar yapıldığı, bunun üzerine açıklama yapılmasına gerek görüldüğü bildirildi. Açıklamada, “Bakanımız Ömer Dinçer, söz konusu görüşmede öğretmen adayları veya hali hazırda öğretmenlik yapanlara yönelik ‘öğretmen adaylarını yem bekleyen güvercinlere benzettiği’ şeklinde yorum-haber kesinlikle doğru değildir. Sayın Bakanımız, yalnızca kamu ve özel sektörün rekabet etme biçimleri açısından genel bir değerlendirme yapmıştır. Bunu da öğretmenlerle ilgili olarak değil, uzmanı olduğu organizasyon yönetimi konsepti içinde anlatmıştır.

Bu konuşmayı görüşmeye katılanlardan birinin kendi algıladığı veya algılamak istediği biçimde çarpıtarak öğretmenlerimize ve öğretmen adaylarımıza yönelik olumsuz bir ifadeymiş gibi yansıtması kadar, doğruluğunu araştırmadan bunu kamuoyuna mal etmeye çalışmak da iyi niyetten uzak gayri ahlaki bir durumdur. Bazı öğretmen adaylarının sorunlarını dinlemeye yönelik iyi niyetle yapılan samimi bir görüşmedeki ifadeleri gerçeğinden uzaklaştırıp bambaşka bir hale sokmak suçtur. Buna alet olanlar da bir o kadar suçludur. Öğretmenlerimiz ve eğitim camiamız artık bu türlü yönlendirmelere ve hamasete prim vermemektedir. İstedikleri kadar gayret etsinler, öğretmenlerimizle aramıza nifak sokamayacaklarını görmelidirler” ifadeleri yer aldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.