banner

Öğretmenlere 17 alanlık sınav geliyor




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlere KPSS sınavının kaldırılmayacağını ve buna ek olarak da alan sınavı yapılacağını belirtti.

Bakan Dinçer, dün Anadolu Ajans’a yaptığı açıklamada KPSS sınavının devam edeceğini ve Temmuz ayında yapılacak KPSS sınavına alan sınavının da ekleneceğini belirtti. Dinçer şu açıklamalarda bulundu;

Öğretmen atamalarında KPSS kaldırılmayacak. Çünkü KPSS devlet memuru olmak için girilmek zorunda olan bir sınav. Şimdiye kadar öğretmenler KPSS'ye genel kültür ve eğitim bilimlerinden giriyorlardı. Şimdi 3. modül olarak alan sınavından da girecekler. Önümüzdeki yıl Temmuz'da yapılacak sınavda 17 alandan da öğretmenlerimizi sınava alacağız. Öğretmenlikte 141 alan var. Bunların hepsi için çok sayıda öğretmen almıyoruz. Alanların 17'sinden sınavla başlıyoruz. Hepsinden başlayamıyoruz. Çünkü hepsi için soru hazırlamak önemli bir zamana ihtiyaç gösteriyor. Ayrıca özel ekipler kurduk alanlar için. Bunlar bizim daha daha önem verdiğimiz ve öğretmen aldığımız alanlardı. Bu alanlardan başlamak üzere sınavı genişleteceğiz.

Ulusal Öğretmen Stratejisi'yle ilgili hazırlıklar bitti. Ulusal Öğretmen Komitesi yaptığı hazırlığı bize sundu. Bakanlar Kurulu'na sunmak için fırsat kolluyorum. Onların onayını aldıktan sonra kamuoyuyla ayrıntılı olarak paylaşacağız. Öğretmenlik mesleğine gerçekten çok önem verdiğimizi orada göreceksiniz. Herkes öğretmenin çok önemli olduğunu söylüyor ama hamaset yapıyordu. Şimdi biz ilk defa çok rasyonel bir zeminde öğretmenlik mesleğini geliştirecek bir stratejiye sahip olacağız.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.