banner

Okullarda spor ve sanat aktiviteleri başlıyor




Milli Eğitim Bakanlığı, ders dışı aktiviteler ve egzersizlerde yeni açılımlar getiriyor. Okullarda isteyen atletizm, judo, güreş, isteyen sinema, bale eğitimi alabilecek

Sabah Gazetesi’nden Safure Canturk’ün haberine göre, Bakanlık, 12 yıllık eğitimle birlikte, okullarda öğrencilerin katılacakları ders dışı aktivitelere ağırlık verecek. Buna göre, ders dışı aktiviteler ders saatlerinde, boş derslerde ve öğle saatleri yerine, ders çıkışında ya da hafta sonları yapılacak. Ders dışı aktiviteleri gerçekleştirecek öğretmenler her günün programını günlük olarak belirleyecek ve her öğrencinin gerçekleştirdiği programı günlük olarak sisteme girecek. Ayrıca her egzersizi yapan öğrenci için ayrı bir defter tutulacak. Okullarda ders dışı aktivitelerle ilgili yıl sonunda mutlaka bir faaliyet yapılacak. Satranç turnuvalarına öğrencilerin katılımı sağlanacak. Bu kapsamda şiir dinletisi, güzel konuşma ve yazma, dergicilik, gazetecilik, maket uçak ve bayram ve törenlere hazırlık çalışmaları gibi etkinlik alanları ders dışı aktivite olarak kabul edilmeyecek. Bakanlık tarafından okullara gönderilen yazıda, bunların bir kısmının edebiyat konusu olduğu ve ayrı bir etkinlik olmadığı belirtilirken, bayram ve törenlere hazırlık ve öğrencilerin katılımının tüm eğitimcilerin asli görevi olduğu hatırlatıldı. Ayrıca kütüphanenin temizliği gibi konular da ders dışı aktivite olarak sayılamayacak.

ATLETİZM DE VAR, BALE DE

Bakanlığın belirlediği ders dışı aktiviteler arasında atletizm, jimnastik, tekvando, judo, güreş, eskrim, kayak, yüzme gibi 18 ayrı spor dalı da bulunuyor. Halk oyunları ile birlikte güzel sanatlar alanında mimarlık, heykel, resim alanlarında da isteyen öğrenci eğitim alabilecek. Müzik, edebiyat, tiyatro, drama, opera, bale, sinema dahil toplam 30 ayrı branşta isteyen öğrenciye yeteneği ve ilgisine göre ders dışı eğitim verilecek.

(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.