banner

Türkiye’nin ilk sağlık akademisi kuruldu




Burdur'da, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan Sağlık Akademisi'nde yaklaşık 8 bin kişiye 28 sağlık konusunda eğitim verilecek.

Burdur Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, Sağlık Akademisi projesinin Türkiye'de uygulanan ilk proje olduğunu söyledi.

Proje üzerinde yaklaşık 9 aydır çalışıldığını ve 60 personelin emek verdiğini ifade eden Şenbayram, eğitimlerden faydalanmak için 10 bin kişinin Sağlık Akademisi'ne başvurduğunu kaydetti.

Sağlık Akademisi'nde vatandaşlara, öğrencilere, hasta ve hasta yakınlarına, sağlık çalışanlarına, kanser, ruh sağlığı, lösemi, diyabet, ağız ve diş sağlığı, madde bağımlılığı, kalp sağlığı, obezite gibi 28 konuda eğitim verileceğini anlatan Şenbayram, ''Sağlık Akademisi'nin amacı, bireylere ve topluma sağlığın değerini anlatmak, sağlık sorunlarını kendi kendine çözmeye alıştırmak, kronik hastalara gündelik sorunlarının çözümünde yardımcı olmak ve hastalıklar konusunda bireylerin yaşamı boyunca ihtiyaç duyacakları konularda ileri düzeyde bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır'' dedi.

Akademinin insanların sağlık konularında bilinçlenmesi açısından önemli olduğuna işaret eden Şenbayram, projenin Türkiye'de yaygınlaşacağına inandıklarını belirtti.

Eğitimlerin kendi alanında tanınmış uzman kişiler tarafından verileceğini dile getiren Şenbayram, ''Bu eğitimler sonunda bilinçli bir toplum yetiştireceğiz. Sağlık Akademisi'nde yıl boyunca eğitimler ve başvurular devam edecek. Akademiye her yıl katılımcı sayısını artırmak ve devamlılığın sağlanması hedeflenmektedir. Bugüne kadar 8 bin kayıt aldık. İlk eğitim yarın başlayacak ve 3 ay sürecek. Eğitimler sonunda da katılım belgesi verilecek'' diye konuştu.

Şenbayram, akademiye başvurmak isteyen vatandaşların, ''www.burdursaglikakademi.org'' internet adresinden ya da İl Sağlık Müdürlüğü'nden bilgi alabileceklerini bildirdi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.