banner

Okullarda Kürtçe derslerine başlandı ama…




Diyarbakır'da ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarında okuyan 37 bin 988 öğrenciden, 3 bin 883'ünün seçtiği Yaşayan Diller ve Lehçeler dersinde yer alan Kürtçe'nin öğretilmesine başlandı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, henüz ders kitapları olmadan eğitim verildiğini belirtti.

İlde Kürtçe'yi öğrenmek isteyen 3 bin 883 öğrenciden 70'inin öğrenim gördüğü Yenişehir ilçesindeki Aliemiri Ortaokulu'nda da Kürtçe seçmeli ders veriliyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, okulu ziyaretinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki öğrencilerin Yaşayan Dil ve Lehçeler kapsamında seçtiği dersler için çalışmaları tamamladıklarını, kentte Kürtçe dil öğretimine başlandığını söyledi.

Kürtçe bilen öğretmenler görevlendirildi ama ders kitapları bulunmuyor

Ağırbaş, ''Ancak bu dersin müfredatı var. Bu dersleri verecek öğretmenlerin, bu dersin eğitimini verebileceklerini beyan etmesiyle, ders verecek öğretmenleri de belirledik. Talim Terbiye Kurulu'nca gönderilecek müfredat doğrultusunda öğrencilerimiz eğitim öğretim yılı boyunca haftada 2 saat bu dersin eğitimini alacaklar. Sadece şu an ders kitaplarımız bulunmuyor'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.