banner

Kurban bayramı tatili kaç gün olacak?




Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''(Kurban Bayramı tatili) Bayram öncesinden başlayıp aradaki pazartesi salıyı birleştirirsek çok uzun bir tatil oluyor. Bu, turizm sektörü için doping olur ama öteki üretim sektörleri buna çok sıcak bakmıyor. Bu yüzden imkanı olanlar bence tatile gelsinler, olmayanlara da 'Daha kısa bir tatille yetinsinler' demek zorunda kalacağız'' dedi.

Ertuğrul Günay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Bodrum'un Ortakent Yahşi beldesindeki Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi binasının açılış törenine katıldı. Bakan Günay, burada yaptığı konuşmada, Muğla'yı yaklaşık 2 hafta önce ziyaret ettiğini ve Fethiye'de şehrin ortasında duran Telmessos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonuna başladıklarını söyledi.

Antik tiyatroda gelecek yıl 2 bin-2 bin 500 kişilik etkinliklerin düzenlenebileceğini belirten Günay, tiyatronun hemen yanına müze kurulması için de protokol imzaladıklarını kaydetti.

Milas ve Bodrum'u çok sık ziyaret ettiğini ifade eden Günay, ''Milas'ta yerin altındaki lahit kazısından başlanan yapı, çevreye doğru inanılmaz bir yaygınlık gösteriyor. Umudum ve hayalim odur ki birkaç yıl içinde dünyada akropol kadar bilinen bir mekanı, dünyaya arkeoloji merkezi olarak tanıtmış olacağız. Hemen 5 kilometre yakınındaki Beçin Kalesi de bir Roma, Selçuklu ve Menteşoğlu merkezi olarak bütün görkemiyle yanı başında ayağa kalkmaya başlıyor'' diye konuştu.

Bakan Günay, Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma Eğitim ve Kültür Merkezi binasının açılmasına katkı sağlayan Şükran Nasuhoğlu'na teşekkür etti. Bu merkezin Bodrum ve Ortakent Yahşi beldesine armağan edilmesinin çok değerli olduğuna işaret eden Günay, ''Hep birlike Türkiye'yi daha iyi bir yere götürmeye çalışıyoruz. Büyük özveriler içinde ülkemize hizmet eden ve bugün aramızda bulunmayan insanların ruhlarını şad ediyoruz'' diye konuştu.

Bakan Günay daha sonra, Şükran Nasuhoğlu'na, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar da Bakan Günay'a plaket verdi.

Günay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin verdiği klasik müzik konserini dinledi ve Şükran-Rauf Nasuhoğlu'nun hayatının anlatıldığı belgeseli izledi.

Bayram tatili

Bakan Günay, törenin ardından bir gazetecinin, Kurban Bayramı tatilinin süresiyle ilgili sorusuna şu yanıtı verdi:

''Pazartesi, salı ve hatta kısmen çarşamba var. Oldukça uzun bir tatil olacak. Bu bir miktar zor görünüyor. Durumu iyi olanlar erken rezervasyon yaptırabilirler. Kamu görevine bağlı olmayanlar ya da işyerleri imkan verenler... Çünkü yazdan kalma günler yaşayacağımızı düşünüyorum. Bayram öncesinden başlayıp aradaki pazartesi salıyı birleştirirsek çok uzun bir tatil oluyor. Bu turizm sektörü için doping olur ama öteki üretim sektörleri buna çok sıcak bakmıyor. Bu yüzden imkanı olanlar bence tatile gelsinler, olmayanlara da 'Daha kısa bir tatille yetinsinler' demek zorunda kalacağız.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.