banner

Kürtçe ders kitabı Kurula sunuldu




Mardin Artuklu Üniversitesi'nce hazırlanan seçmeli Kürtçe ders kitabı Talim Terbiye Kurulu'na sunuldu.

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, seçmeli Kürtçe ders kitabının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in seçmeli Kürtçe ders programını başlatacaklarına ilişkin açıklamasının ardından üniversite olarak yoğun emek sarf ettiklerini kaydederek, şöyle konuştu:

''Bu çalışmalar kapsamında iki lehçede hazırladığımız, hiçbir yeri kopya olmayan Kürtçe kitabını Talim Terbiye Kurulu'na takdim ettik. Öncelikle bizden 5, 6 ve 7'nci sınıflarda seçmeli Kürtçe dersinde okutulması için bir müfredat hazırlamamızı istediler. Eş zamanlı olarak bir Kürtçe dil öğretim kitabı hazırlamamızı talep ettiler. Bunu da memnuniyetle karşıladık. Kitabın dünya çapında en güzel kitap olduğunu iddia ediyorum. Kitabımız Milli Eğitim Bakanlığımızca büyük bir beğeni ile karşılandı.''

Rektör Omay, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Mardin Artuklu Üniversitesi'ne (MAÜ) Kürtçe öğretmeni yetiştirmek için verdiği 500 kişilik kontenjanı 250'ye indirdiğini söyledi. Omay, yeterli bir ekibe sahip olmalarına rağmen bu izinlerin verilmemesinin uygun olmadığını savunarak, başta YÖK olmak üzere ilgili mercilerden destek talep etti.

Rektör Omay, gazetecilerin, ''10 günlük askıya alma sürecinden sonra ne yapacaksınız?'' sorusunu ''Bu sürede çözülemediği takdirde önümüzde iki alternatif çıkıyor. Ya tamamen süreçten çekilmek zorunda kalacağız. Ya da sadece formasyonu olan 250 civarında talebeye eğitim vermek zorunda kalacağız'' diye yanıtladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.