banner

MEB’in ‘komiser yardımcılığı sınavı’ndaki iddialara yanıt




Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın Komiser Yardımcılığı Sınavı'na ilişkin iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 2012 yılı Komiser Yardımcılığı Sınavı'na tüm emniyet teşkilatı kadrolarından 9 bin 741 kişinin katıldığı, kontenjan sayısı olan 500 kişinin asıl olarak sınavı kazandığı belirtildi.

Sınavı asıl olarak kazanan adaylardan 223 kişinin soyadının aynı olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, sınavı kazananlardan soyadı aynı olanlara ilişkin bilgi verildi.

Personelin Komiser Yardımcılığı Sınavı ve girdiği diğer sınavlar öncesi hazırlık amacıyla Devlet Memurları Kanunu gereği yıllık izinlerini kullanmak için talepte bulunabildikleri belirtilen açıklamada personelin bu talebinin kendi birimince değerlendirilip uygun olanlara izin verildiği, sınavlara katılan tüm personele izin verilmesi gibi bir uygulamanın olmadığı kaydedildi.

Mahkeme kararları neticesinde iptal edilen sorulara ilişkin de bilgi verilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''İptal edilen sorular Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol hükümleri doğrultusunda her aday için doğru kabul edilmekte ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeniden değerlendirme sonucuna göre başarılı olanlardan o yıl için belirlenmiş asıl kontenjana girmeyi hak edenler kursa çağrılmaktadır.

Aynı soruların aynı adaylar tarafından yanlış işaretlendiğine dair tarafımızda bilgi bulunmadığından bu hususta ve değerlendirme kriterlerine ilişkin bilginin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınması uygun olacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen, 2012 Komiser Yardımcılığı Kursu Yazılı Sınavı, sınav sorularının tespiti, hazırlanması, sınavın gerçekleştirilmesi, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve sonuçların Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teslimine kadar geçen süreç Milli Eğitim Bakanlığı'nca takip edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca kurumumuza sınavla ilgili her hangi bir olumsuzluk intikal etmemiştir.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.