banner

Çocuk İzlem Merkezleri yaygınlaşıyor




Çocuk istismarının önlenmesi ve istismara uğrayan çocuklara bilinçli ve etkin bir şekilde müdahale edilmesi amacıyla adli ve tıbbi işlemlerin, bu alanda eğitimli kişilerden oluşan bir merkezde ve tek seferde gerçekleştirilmesi için kurulan Çocuk İzlem Merkezleri'nin (ÇİM) işleyişine ilişkin Başbakanlık Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı genelgeyle hali hazırda Ankara, Kayseri, Samsun ve Gaziantep'te bulunan ÇİM'lerin zamanla ülke geneline yaygınlaştırılması sağlanacak.

Çocuğun beden veya ruh sağlığına zarar veren ya da zarar verme riski taşıyan, fiziksel, duygusal, zihinsel veya cinsel gelişimini olumsuz etkileyen durumların, çocuğa karşı kötü muamele şeklinde tanımlandığı anımsatılan genelgede, kötü muamelenin istismar ya da ihmal olmak üzere iki farklı boyutunun bulunduğu, Türkiye'de istismara uğrayan çocuk veya ailesinin, yaşanan olumsuzlukları pek çok sebeple gizleme eğiliminde olması nedeniyle bu çocuklara verilmesi zorunlu hukuki, tıbbi, ruhsal ve sosyal desteğin aksayabildiği vurgulandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.