banner

Bakan Dinçer’den şok imam hatip açıklaması!




İstanbul'da 73 İmam Hatip kapanabilir

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul'da yeni açılan 94 imam hatip ortaokulunun 73'ünün her an kapatılabileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ömer Dinçer, İstanbul'da açılan 94 imam hatip ortaokulundan 73'ünde yeterli öğrenci olmadığını söyleyerek, bu okulların kapanabileceği sinyalini verdi. Dinçer, AA Editör Masası'nda soruları yanıtladı. İmam hatip ortaokullarına ilişkin kayıt talepleri ile ilgili olarak tahmenlerinin büyük oranda tuttuğunu belirten Dinçer, "Bu konuda İstanbul bizi yanılttı. İstanbul'da açtığımız ortaokullarda öğrenci talebi biraz daha fazla ama bu okulların 73'ünde yeteri kadar öğrenci yok. Bu 73 okulu da belki kapatacağız" dedi.

Öğrenci yetersizliğinden kapatılması düşünülen okullardaki öğrencilerin, yine aynı ilçede açılmış başka okullara kaydırabileceklerini belirterek, "Ama henüz net karar veremedik. Biz bu konuda çok statik bir yapı içinde değiliz. Böyle karar verildi, böyle kalacak diye bir tavrımız yok" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) sitesinde yer alan verilere göre İstanbul'da 94 yeni imam hatip ortaokulu bulunuyor.

'581 KAPANDI, 730 AÇILDI'

28 Şubat kararlarıyla 581'e yakın imam hatip ortaokulunun kapatıldığını belirten Dinçer, "Bugün açtığımız imam hatip ortaokullarıyla mukayese edildiğinde, o zamandan beri geçen süreyi, nüfusun büyüklüğünü oranladığınızda birkaç puanlık artış var. Ama Türkiye'de yeniden normal bir sürecin işlemeye başladığını söylemek mümkündür. İmam hatip lehine gelişme var. Çünkü yaklaşık 600 civarında okulun kapatıldığını var sayarsanız, 730 civarında okul açmışsanız, o okul sayısında aşağı yukarı yüzde 20'ye yakın artış var demektir" diye konuştu.

İHL'YE 258 BİN MÜRACAAT

Türkiye'de bulunan 703 imam hatip lisesine kayıt olan öğrenci sayısının da tahminlerin üzerinde olduğunu kaydeden Dinçer şöyle devam etti:

"Ek öğrenci olarak 41 bin 638'i Anadolu imam hatip liselerine olmak üzere 125 bin ek öğrenci geldi. Bu, bizim tahminimizin üzerindeydi. Biz normalde imam hatip liselerine yaklaşık olarak 85-90 bin kişi civarında kayıt yapıyorduk. Bunun artacağını, 120 bini geçeceğini düşünmüştük. İmam hatiplerin lise bölümü için 258 bin öğrenci müracaat etti ve onlardan 125-130 bininin kaydını yaptık. Bazılarını ikili eğitimle yapacağız, bazılarını da önümüzdeki yıla bırakacağız."

(sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.