banner

Nobel Tıp Ödülü açıklandı




Stockholm'deki Nobel Komitesi'nin üyeleri, Karolinska Üniversitesi'nde düzenlenenen basın toplantısında, Nobel Tıp Ödülü'nü kazanların adlarını basına açıkladı.

Nobel Tıp Ödülü, John B. Gurdon ile Shinya Yamanaka'ya verildi

9 Ekim Salı Günü Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi, 10 Ekim Çarşamba Günü de Kimya alanında ödül kazananlar duyurulacak.

Barış alanındaki çalışma ya da girişimleriyle Nobel Ödülü'ne layık görülen kişi, 12 Ekim'de Oslo'da belli olacak.

15 Ekim günü ise yine Stockholm'de Ekonomi alanındaki Nobel Ödülü'nün sahibi açıklanacak. Nobel Ödülleri içinde en fazla merak uyandıran alan olan Edebiyat ödülünü kazanan yazarın adının açıklanacağı tarih ise henüz bildirilmedi.

Stockholm'de 10 Aralık'ta İsveç Kralı Carl Gustav'ın da katıldığı törenle ödül sahiplerine 8 milyon İsveç Kronu (890 bin avro) ve madalya veriliyor. Barış Ödülü ile ilgili tören ise Norveç'in başkenti Oslo'da yapılıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.