banner

Sevilay Öğretmen’in katili ilk kez konuştu




İzmir’de sınıfa geç geldiği için kendisini okul müdürüne gönderen fen ve teknoloji öğretmeni 40 yaşındaki Rabia Sevilay Durukan’ı bıçakla öldürmekten tutuklanan 8’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.K. ilk kez konuştu.

İzmir’de sınıfa geç geldiği için kendisini okul müdürüne gönderen fen ve teknoloji öğretmeni 40 yaşındaki Rabia Sevilay Durukan’ı bıçakla öldürmekten tutuklanan 8’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.K. hakkında, ’kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. İddianame, dava açılması için İzmir Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

‘Problemli kişilik’

Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamede, dinlenen tanıklar, toplanan delliler ve adli tıp kurumu raporlarına göre, suça sürüklenen H.K.’nın 2010- 2011 eğitim yılında derslerindeki başarısızlıktan dolayı yıl kaybına uğradığı ve geçen yıl okula devam etmediğini belirtti. H.K.’nın, sorunlu kişiliğinden dolayı daha az mevcutlu bir sınıfa yerleştirildiğini, ancak öğretmenleriyle sorunlar yaşamaya devam ettiğini vurguladı.

H.K.’nın olay günü planlı bir şekilde okula gelip, daha önceki olaydan dolayı kin beslediği öğretmeni Rabia Sevilay Durukan’ı, öğrencilerin gözü önünde bıçaklayıp öldürdüğünü belirten Savcı, bu nedenle TCK’nın 82/1 maddesine göre, ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Kardeşleri başka okula gitti

Hazırladığı iddianameyi, dava açılması için Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından H.K.’nın yargılanmasına başlanacak. H.K.’nın aynı okulda okuyan iki kardeşi ise, bu olayın ardından başka okula gönderildi.

‘Sigara içtiğimi babama söyledi’

H.K. hâkim önünde verdiği ifadesinde, olayı nasıl gerçekleştirdiğini şöyle anlattı: “Rabia öğretmen, daha önce beni sigara içerken yakaladı. Bunu aileme söyleyeceğini belirtti. Ben de ’Bir daha içmeyeceğim’ diye babama söz verdiğimi belirtip, söylememesini istedim. Okula iki gün geç geldim. Babamı okula çağırdılar. Müdür yardımıcısının odasında, Rabia öğretmen sigara içtiğimi bir daha söyleyince şok oldum. Burada gururum incindi. Pazardan gidip 10 liraya bıçak aldım. Rabia öğretmenin ders verdiği sınıfa girip, bıçakladım. Şimdi çok pişmanım. Onun da çocukları var. Onlara ne olacak?”(milliyet)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.