banner

Ölümüne eğitim!




Erzurum’un Şenkaya İlçesi’ne bağlı Akşar Köyü’ndeki lisede okuyan öğrencilerden bazıları, çevre köylerdeki evlerine giderken minibüsün üst bagajında yolculuk yapmak zorunda kalıyor.

Çevredeki 32 köyün öğrencilerinin gittiği Akşar Lisesi’nde öğrenim gören öğrenciler, taşımalı eğitim ihalesi henüz yapılmadığından akşam saatlerinde evlerine gitmek için bindikleri minibüste tehlikeli yolculuk yapıyor. Köy minibüsünün içinde yer bulamayan bazı öğrenciler, tüm tehlikeyi göze alıp bagaj bölümünde seyahat ediyor.

Hızla giden minibüsün üzerinde ayaklarını sarkıtıp bagajın demir parmaklıklarından sıkıca tutunan öğrenciler, Ardahan’ın Göle İlçesi yönünde olan köylerine gidiyor. Kimliğini açıklamak istemeyen, 25 D 0139 plakalı minibüs sürücüsü, “Akşar’da taşımalı eğitimin ihalesi henüz yapılmadı. Öğrencileri ’iyilik olsun’ diye, para almadan minibüsün üstüne bindirdim. Ben getirmesem, çocuklar yaklaşık 8- 9 kilometre yolu yürümek zorunda kalacak” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de öğrencilerin şimdilik kendi imkanları ile evlerine gidip-geldiklerini bildirdi. Başta Akşar Köyü olmak üzere Şenkaya ve Oltu’daki liselerde taşımalı eğitimin ihalesinin 15 Ekim Pazartesi günü yapılacağı belirtildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.