banner

Okullarda daha fazla güvenlik doğru olmaz




Bakan Dinçer, okulları çok fazla güvenlik tedbirleriyle boğmanın doğru olmadığı kanaati taşıdığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Okullar Hayat Olsun Projesi'' kapsamında, Özdemir Gürocak İlkokulu'nu ziyaret ederek, ''Zenginleştirilmiş Kütüphane''nin açılışını yaptı. Dinçer, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şırnak ve Diyarbakır'da okullara yönelik terör saldırılarını değerlendiren Dinçer, şunları belirtti:

''(Terör örgütü) Çaresizce, umutsuzca eğitimi engelleyecek bir çaba içerisine girmiş görünüyor. Gördük ki eğer veliler öğrenciler, öğretmenler okullarına sahip çıkarlarsa hiçbir terör bize etki yapamaz.''

Okul projesi kapsamında, bütün okullarda emniyet güçlerinin bulunduğunu, gerekli durumlarda da ek tedbirlerin alındığını dile getiren Dinçer, ''Okulları çok fazla güvenlik tedbirleriyle boğmak da çok doğru olmaz kanaatindeyim. Bu sebeple ihtiyaç duyuldukça gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.