banner

Akçakale’de eğitim kampüsü kurulacak




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Şanlıurfa’nın eğitim sorunları ile ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Dinçer, Harran Üniversitesi’nin akademik yılı açılış törenine katıldıktan sonra Suriye’de yaşanan savaş sonucu havan toplarının isabet ettiği Akçakale ilçesini ziyaret etti. Akçakale ziyaretinin ardından Polisevi'nde Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Milli Eğitim Müdürü, Kaymakamlar ve Belediye başkanları ile birlikte eğitimle ilgili sorunları ele alan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, toplantı sonrasında gazetecilere değerlendirmede bulundu.

Şanlıurfa’nın eğitimle ilgili sorunlarının çözüme kavuşturulması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Şanlıurfa’da yaşanan eğitim problemlerinin çözülmesi için valimiz, milli eğitim müdürümüz, kaymakamlarımız ve belediyelerimiz ile görüştük. Onlarla karşılıklı çözüm yollarına vardık. Derslik sayısını arttırarak ve öğretmen atamaları sorununu hallederek burada yaşanan sorunları da çözeceğiz” diye konuştu.

TOP MERMİLERİNİN İSABET ETTİĞİ AKÇAKALE’YE EĞİTİM KAMPÜSÜ

Şanlıurfa’daki eğitim sorunlarını çözüme kavuşturmak için eğitim kampüsleri yapmak istediklerini belirten Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Şanlıurfa’da yapılacak olan 6 eğitim kampüsünden birinin Akçakale’de olacağını söyledi. Dinçer, “Kamu ve özel ortaklık programı çerçevesinde Şanlıurfa'da 6 eğitim kampüsü kurmaya çalışıyoruz. İkisi Şanlıurfa merkezde olmak üzere, Akçakale, Siverek ve Viranşehir’de eğitim kampüsü kurma hazırlıkları içerisindeyiz. Bu konu ile ilgili altyapı çalışmaları tamamlanmak üzere. Bunları yaptıktan sonra Şanlıurfa’nın diğer ilçelerine de eğitim kampüsü yapmayı planlıyoruz” dedi.

Dershanelerin kapatılması yada özel okula çevrilmesi ile ilgili sorular üzerine Bakan Dinçer, bu konuda açıklama yapmanın henüz erken olduğunu ama dershanelerin eğitim sistemiyle bu kadar iç içe olmalarının doğru olmadığını, bunun için tedbir alınması gerektiğini ve bu yapıyı değiştireceklerini aktardı.

Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitim problemi yaşaması ve okula gidememesi konusuna da değinen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Bu konuda onlar için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Mevsimlik tarım işçilerinin gittikleri yerde çocuklarının eğitim görmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Kaymakamlarımız bu konuda bize çözüm önerileri sundular. Onları da değerlendirmeye aldık. Tabii ailelerinde yardımı ve desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.