banner

Lisede biber gazı dehşeti




Lise öğrencisi okul içinde biber gazı sıktı, öğrenci ve öğretmenler hastanelik oldu.

biber gazpolisAnkara Cumhuriyet Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde S.K. isimli bir öğrenci temin ettiği sprey şeklindeki biber gazını teneffüs sırasında koridorda sıkarak okulda dehşet yarattı. Gazdan etkilenen öğrenci ve öğretmenler kaçmak isterken birbirlerini ezenler oldu; 6 öğrenci ile bir öğretmen hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çoğunlukla toplumsal olaylarda emniyet güçlerinin ‘orantısız’ şekilde kullandığı, Hopa’da Metin Lokumcu isimli emekli bir öğretmenin ölüm nedeni olarak gösterilen biber gazı sabah saatlerinde de Ankara’daki bir okulda kaygı verici anların yaşanmasına yol açtı. Cumhuriyet Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde sabah saat 10.30 sıralarında öğrenciler teneffüsteyken son sınıf öğrencisi S.K. beraberinde getirdiği tahmin edilen sprey şeklindeki biber gazını okul binasının içinde sıkmaya başladı. Açık ortamlarda bile etkisini yoğun olarak gösteren biber gazı, okulun koridorunda ve sınıflarda çık kısa bir anda etki gösterdi. Koridorda ve sınıflarda olan öğrenci ve öğretmenler gazın etkisiyle paniğe kapılarak kaçışmaya başladı. Okul dışına çıkmak isterken bazı öğrencilerin birbirlerini ezdiği ifade edilirken, kısa bir süre sonra okul tamamen boşaltıldı.

6 öğrenci, hamile bir öğretmen hastanelik Özellikle alerjisi ve astım hastası olan öğrencilerle hamile olan bir öğretmenin gazın etkisiyle fenalık geçirdiği belirtilirken olay yerine çok sayıda ambulans gelerek, öğretmen ve öğrencileri Hacettepe ve Gazi üniversitelerinin hastanelerine götürülerek tedavi altına alındı.

Biber gazını nereden buldu?

Biber gazını sıkan öğrenci olaydan hemen sonra yakalandı. Öğrencinin biber gazını nereden temin ettiği ise araştırılıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.