banner

Öğretmen cinayeti son anda engellendi




İzmir’in Karabağlar ilçesinde, bir öğretmenin derste öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından polis ekipleri, başka bir okulda da benzer bir olayın yaşanmasını son anda engelledi.

rakıp erkutlu iöCennetçeşme semtindeki Rakım Erkutlu İlköğretim Okulu’nda 8. sınıf öğrencisi C.E., fen bilgisi dersi başladıktan sonra başını sıraya koydu. Öğretmeni Hakan K. tarafından uyarılan C.E., derse ilgisinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine sınıftan çıkarıldı. Koşarak eve giden C.E., annesinin gözü önünde mutfaktan aldığı bıçakla okula döndü. Oğluna engel olamayan anne, hemen polise haber verdi. Hızlı bir şekilde harekete geçen polis ekipleri, okul önünde önlem aldı. Okula giden C.E. yakalanarak bir facianın önüne geçildi. Mahkemeye çıkarılan C.E., ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Veliden okul müdürüne meydan dayağı

İstanbul Ataşehir’de Aydın Doğan İlköğretim Okulu’nun müdürü de konuşmak için çağırdığı veliler tarafından dövüldü. İddiaya göre, Okul Müdürü Fatih Kılıç, bahçede yaramazlık yapan öğrencileri uyardı. Öğrencilerin uyarıları dikkate almaması üzerine, Kılıç velilerini okula çağırdı. Bir süre sonra okula gelen öğrenci velisi Erkan Demirci ve yanındaki 2 kişi müdürün odasına çıktı. Makam odasına sinirli bir şekilde giren Erkan Demirci, İbrahim Zeki ve Ümran Albayram, “Sen nasıl bizim çocuğumuzu döversin” diyerek müdüre saldırdı. Peş peşe aldığı darbelerle yere düşen Kılıç, bayıldı. Hastaneye kaldırılan Kılıç’ın sol omzunun kırıldığı belirlendi. Olay sonrası gözaltına alınan zanlılardan Erkan Demirci, görevli memura saldırıda bulunmak suçlamasıyla Kadıköy Adliyesi’ne çıkartıldı. Demirci, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 10 günlük iş göremez raporu alan Fatih Kılıç, öğrencilerinden uzak kalacağı için üzgün olduğunu söyledi. Olay sırasında odada bulunan hizmetli Sema Çeçenduman ise konuşmak için okula çağrılan şahısların aniden Müdür Fatih Kılıç’a saldırdıklarını ve omzunu kırdıklarını anlattı. Saldırının gerçekleştiği Aydın Doğan İlköğretim Okulu’nun önünde toplanan bir grup Eğitim-Sen üyesi ise olayı protesto etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.