banner

Yakılan sınıflar bir günde tekrar yapıldı




Depremin ardından yapılan konteyner sınıflar PKK tarafından yakılınca İl Mil-li Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Sınıflar bir gün içinde yeniden yapıldı.Öğrenciler her şeye rağmen okullarına kaldıkları yerden devam ediyor.

konteynır sınıfDepremzede çocuklar için yapılan konteyner sınıflar PKK tarafından yakılınca öğrencilerin mağdur olmaması için bir gün içinde yenileri yapıldı. Van’ın Erek Mahallesi’nde Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin yanına UNICEF tarafından kurulan konteyner sınıflardan 2’si PKK yandaşları tarafından önceki gece ateşe verildi. Yanan sınıfların yerine bir gün içinde yeni konteynerler konuldu. Böylece öğrenciler sadece bir gün okuldan uzak kalmış oldu.

Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, eğitim için büyük çaba gösterdiklerini, öğrencileri mağdur etmeyeceklerini söylüyor.  PKK yandaşları tarafından sınıfların yakılmasının üzücü olduğunu vurgulayan Sayılır sözlerini şöyle sürdürüyor: “Mehmet Akif Ersoy Lisesi bahçesinde bulunan konteyner 2 derslik yakıldı. Yakılan derslikleri kaldırdık. Yeni aldığımız tedbirlerle öğrencilerimiz eğitimine devam ediyor. Öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlamak hepimizin üzerine bir görevken, bunu engellemek yok etmek gerçekten çok üzücü bir olay.” 2 bin 500 öğrencisi bulunan okulda eğitim gören öğrenciler, deprem sebebiyle konteyner sınıflarda güçlükle eğitim gördüklerini, terör korkusuyla psikolojilerinin daha da bozulduğunu anlatıyor. Konteynerlerden çıkmak istediklerini vurgulayan öğrenciler, sınıfların yakılmasına anlam veremediklerini ifade ediyor. Depremzede çocuklar hasarlı okullarının güçlendirilerek bir an önce eğitime açılmasını talep ediyor. PKK yandaşlarının yaktığı konteyner sınıflar, Türkan Şoray tarafından 10 Aralık 2011’de hizmete açılmıştı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.