banner

Kız-erkek ayrımcılığı değil, pozitif ayrımcılık yaptık




Gençlik kamplarında kız-erkek ayrımına giden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç uygulamayı savundu ve “Bu sayede kız öğrencilerin katılımı arttı” dedi.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yanıtlaması üzere verdiği önergesinde Bakanlığın kamplardaki “karma” yöntemi sona erdirerek, kız erkek ayrımı içeren harem-selamlık uygulamayı getirdiği eleştirisinde bulundu.

Bakan Kılıç ise gençlik kamplarında kız-erkek ayrımı yapılmasını savundu. Kamplarda harem-selamlık uygulaması bulunmadığını söyleyen Kılıç, “Uygulamayı bir yasak olarak nitelemek doğru değildir. Bakanlık, pozitif ayrımcılık yaparak özellikle Anadolu’dan daha fazla genç kızımızın kamplara katılımını sağlamayı amaçlamıştır. 2012’de genç kızların katılım oranı yüzde 50’yi aşmıştır” dedi.

Duyanla duymayanı ayırmayın

Bakan Kılıç, uluslararası şampiyonalarda dereceye giren işitme engelli sporcuları, bakanlıkta kabul etti. Kılıç, “Ödül yönetmeliğinde, duyan sporcularla aramızda farklılık var. Biz de Türkiye’yi temsil ediyoruz, eşit tutulmak istiyoruz” diyen sporculara, ödül konusunda dünya standartlarıyla hareket ettiklerini söyledi. Paralimpik Oyunları’nda şampiyon olan Güreş Milli Takımı sporcuları da madalya aldıklarını ama ödüllerini alamadıklarını dile getirdiler.

Kaynak: Hürriyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.