banner

Onlar da oy kullanabilecek




Harp Okulu öğrencisi de oy kullanabilecek

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, 18 yaşa seçilme hakkı veren düzenlemenin bugün Meclis'e geleceğini açıkladı. Harp Okulu öğrencilerinin de oy kullanması teklife eklendi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, teklifin içerisinde suistimalleri önleyici bazı düzenlemelerin de olacağını vurguladı.

Canikli, 18 yaşındakilere seçilme hakkı tanıyan teklifte askerlik yapmış olmanın vekil adaylığının ön şartı olmaktan çıkacağını da ifade etti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise teklifin içerisinde Harp Okulu öğrencilerine seçilme hakkı tanıyan bir düzenleme bulunacağını belirtti.

Bozdağ, kapsam ve sınırlamaların daha sonra kanunla belirleneceğini ifade etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.