banner

66 aylıklar firarda!




Aile Bakanlığı, ev ev dolaşıp, yaşı tutmasına rağmen kaydı yapılmayan çocukların izini sürüyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, tüm teşkilatına bir genelge göndererek, '66 aylık çocuklar da dikkate alınarak, okula gitme çağında bulunan başta kız çocukları olmak üzere tüm çocukların tespitini yapın' uyarısında bulundu. '12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar ve Şartlı Eğitim Yardımı' konulu genelgede şu ifadelere yer verildi:

- 66 AYLIKLARI DA BELİRLEYİN: Sosyal inceleme yapmak üzere görevlendirilen personel tarafından gerçekleştirilecek hane ziyaretlerinde, 4+4+4 uygulamasıyla okula başlayacak olan 66 aylık çocuklar da dikkate alınarak okula gitme çağında bulunan başta kız çocukları olmak üzere tüm çocukların tespitinin yapılması hususunda dikkat gösterilmesini rica ederim.

- MİLLİ EĞİTİM'E BİLDİRİN: Okula gitmesi gerekirken herhangi bir sebeple gönderilmeyen çocukların tespit edilmesi halinde, durumun düzenlenecek rapora eklenmesi suretiyle Milli Eğitim Müdürlükleri'ne bildirilmesinin sağlanması, okul öncesi eğitim çağında olanların okul öncesi eğitime devam etmelerinin teşvik edilmesine gereken özen gösterilmeli.

- MADDİ YARDIMLARDA ÖNCELİK: Sosyopsikolojik ve sosyoekonomik desteğe ihtiyacı olanlara söz konusu desteklerin verilmesi ve durumlarının sürekli izlenmesi sağlanmalı. İnceleme görevlilerinin hane ziyaretleri sonucunda Şartlı Eğitim Yardımı Programı'na dahil edilen aileler, diğer maddi yardımlardan da öncelikli olarak yararlandırılmalı.

Her gün için 15 TL para cezası yolda

Öğrencinin ilköğretime kaydını yaptırdıktan sonra okula devam etmediği veya okul yaşında olmasına rağmen rapor almadan kayıt yaptırmadığı tespit edilirse, önce çocuktan sorumlu veli veya vasi uyarılacak. Veli bu uyarıya rağmen çocuğunu okula göndermemekte ısrar ederse, kaymakamlık kanalıyla resmi uyarı yapılacak. Buna karşın tavırda değişiklik olmazsa, çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL para cezası kesilecek. Veli ya da vasi, çocuğu okula göndermemeyi sürdürürse ek olarak 500 TL idari para cezası uygulanacak. Ancak cezai işlem, öğrencinin yasal devamsızlık hakkını kullanmasının, veya varsa rapor süresinin bitmesinin ardından başlayacak.

Panik butonuna ilk Şahin bastı

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın birlikte hazırladığı 'Panik Butonu' projesi hayata geçirildi. Bakan Fatma Şahin, Bursa'da düzenlenen törenle cihazları tanıttı ve şöyle konuştu: 'Bu butonun kullanılmadığı bir Türkiye için mücadele edeceğiz. Sevgi butonuna, vicdan butonuna, merhamet butonuna, hoşgörü butonuna basacağız. Bu sorunu bir insanlık sorunu, bir kalkınma sorunu olarak görüyoruz. Ailemizi koruyacağız. Koruyamıyorsak, üç maymunu oynayamayız.'

(vatan)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.