banner

Akçakale'deki okullarda telafi eğitim başladı




Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi'nde rejim askerleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar dolayısıyla 3 hafta boyunca can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle okula gidemeyen Akçakaleli öğrencilerin aksayan eğitimleri, cumartesi günü verilen telafi derslere giderilmeye çalışılıyor.

akcakale liseAkçakale İlçesi'ne sınır komşusu Telabyad'ta Suriye askerleri ile muhalifler arasında 15 Eylül de çatışmalar başladı. Suriye ordusu tarafından atılan havan toplarının peş peşe ilçeye düşmesi üzerine Akçakale ve sınıra yakın köylerdeki toplam 90 okulda can güvenliği tehlikesi nedeniyle 3 hafta eğitim-öğretime ara verildi. Suriye'den atılan havan topunun Akçakale'ye düşmesi ve 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle anında misillemeye karşılık veren Türk Silahlı Kuvvetleri, Telabyad'a bulunan Suriye ordusuna ait noktalara top atışı yapmıştı.

Çatışmaların kesilmesi ardından geçtiğimiz günlerde okullar açılarak eğitim-öğretime başladı. Ancak, 3 hafta boyunca dersleri aksayan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in ilçe ziyareti sırasında vermiş olduğu talimat doğrultusunda hızlandırılmış telafi dersleri verilmeye başlandı. 14 hafta boyunca cumartesi günleri telafi derslerinin verileceği ilçede derslere giren öğrenciler, 3 hafta aksayan derslerini bu yolla kapatmaya çalışıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.