banner

İstanbul'un seçmeli ders tercihleri




İstanbul'un ilçelerde, okullarda yapılan 4+4+4 sistemiyle birlikte müfredata giren 34 seçmeli dersle ilgili araştırma İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildi. İstanbullu öğrencilerin seçmeli ders tercihleri şöyle oldu:

secmeli der istanbulİstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, ortaokul ve liselerin seçmeli ders raporunu tamamladı.

Akşam gazetesinden Ercan Öztürk'ün haberindeki verilere göre, orta okul öğrencilerinin tercihleri arasında Yabancı Dil, Matematik ve Kur'an-ı Kerim olurken, lise öğrencileri ilk üçte Hz. Muhammed'in Hayatı, Demokrasi ve İnsan Hakları ile Temel Dini Bilgiler'i tercih etti.

39 ilçede yapılan araştırmaya göre ortaokul öğrencilerinin 100 bin 133'ü Yabancı Dil, 97 bin 870'i Matematik, 74 bin 96'sı Kur'an-ı Kerim dersini seçti.

Ortaokul öğrencilerinin en az tercih ettiği dersler ise 40 kişiyle Çevre ve Bilim, 37 kişiyle Sanat Tarihi, 18 kişiyle İletişim ve Sunum Becerileri oldu.

Lisede okuyan öğrencilerin 61 bin 730'u ise Hz. Muhammed'in Hayatı, 55 bin 480'i Sosyal etkinlik, 46 bin 277'si Temel Dini Bilgiler'i seçti. Liselilerin en az seçtiği dersler arasında 206 kişiyle Zeka Oyunları, 71 kişiyle Yazarlık ve Yazma Becerileri, 11 kişiyle de Bilim Uygulamaları dersleri yer aldı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız imzasıyla bütün okullara da bir yazı gönderildi. Bu yazıda, seçtikleri dersler dışında yönlendirme olmaması konusunda uyarı yapıldı.

(akşam)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.