banner

PKK'nın öğretmen eylemi telsiz konuşmalarında




PKK'nın okul yakma ve öğretmen kaçırma eylemlerinin PKK tarafından emredildiği ortaya çıktı.

pkk telsizTerör örgütünün son dönemlerde okul yakma ve öğretmen kaçırma eylemlerinin arttırması için Kuzey Irak'taki örgütün elebaşlarının bulunduğu Kandil Dağı'ndan talimat verdiği ortaya çıktı.

Bölgeyi terk etmelerini sağlayın

İstihbarat raporlarına yansıyan telsiz görüşmelerinde terör örgütü PKK elebaşlarından Duran Kalkan, bölgede bulunan alt kadrolara 'Öğretmenlere baskı yapın, kaçırın, okul yakın, bölgeyi terk etmelerini sağlayın' talimatı verdiği ifade edildi.

Devletin eğitimini durduracağız

Kalkan'ın Türkiye'deki teröristlere, "Eğtimi biz örgütleyeceğiz. Savaşla birlikte etkili olduğumuz yerde mevcut eğitimi durduracağız, kendi eğitimimizi kuracağız. Artık devlet bize 'anadilde eğitim versin' demeyeceğiz. Gücümüzün yettiği yerde devletin eğitimini durduracağız. Kendi eğitimimizi nasıl bir dilde, nasıl bir programda yapmak istiyorsak yapacağız" dediği ifade edildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.