banner

Bayramda hava nasıl olacak?




Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Resmi tatil 6 gün olarak belirlenirken, bir çok vatandaş bu süreye tatil planlıyor. Peki planlara gölge düşmemesi açısından bayramda hava nasıl olacak. İşte cevabı...

Türkiye'nin büyük bölümü yağışlı havanın etkisi altına girdi.Hava Tahmin Uzmanı Yavuz, "Marmara, Ege , Akdeniz, Batı Kardeniz ve iç kesimlerinde, Güneydoğu Anadolu'da görülmesini bekliyoruz, yağışlarla beraber sıcaklıklarda düşüyor. Ülke genelinde mevsim normallerinde hatta doğuda bir iki derece altında sıcaklık gösterecek. " dedi.

Yağışlar bazı bölgelerde oldukça etkili olacak

Yusuf Ziya Yavuz, "Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde, özellikle Antalya'nın doğu ilçelerinde, merkezinde ve Güney Ege'de, Aydın, Muğla çevrelerinde, İzmir'in güney kesimlerinde yağışların kuvvetli olmasını bekliyoruz. Marmara'nın batısında Tekirdağ batı bölgeleri, Çanakkale'nin kuzey ilçelerinde yağışların kuvvetli olmasını bekliyoruz. " dedi.

Ancak yağışlar, bayramın birinci gününden itibaren azalacak

Yusuf Ziya Yavuz, "Bayramda yağışların yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olmasını bekliyoruz birinci ve ikinci gününde. Üçüncü günde yağışların yurdu terketmesini beklemekteyiz." dedi.

Büyük kentlerdeki sıcaklıklara gelince

Yavuz, "İstanbul'da 24 dereceye kadar düşüyor sıcaklık , Ankara'da 22 derece, İzmir'de 23 dereceye kadar düşüyor. Bunlar , Ankara'da mevsim normallerinde ama İzmir'de, İstanbul'da mevsim normalleri altında..." dedi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ...

(kaynak haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.