banner

RTÜK, bu bölümlerden mezun uzman yardımcısı alacak




Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), 30 uzman yardımcısı alacağını açıkladı.

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamada, hukuk fakültesi mezunları arasından 4 kişi, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin iktisat, işletme, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler ve maliye bölümü mezunları arasından 12 kişi, sosyoloji bölümü mezunları arasından 2 kişi, iletişim fakülteleri mezunları arasından 6 kişi, fakültelerin elektrik-elektronik, elektronik, bilgisayar, elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümü mezunları arasından 6 kişi olmak üzere 30 Üst Kurul Uzman Yardımcısı alınacağı bildirildi.

Üst Kurul Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı için başvuruların 1-15 Kasım 2012 tarihleri arasında yapılacağı belirtilerek, adayların 9-10 Temmuz 2011 ve 7-8 Temmuz 2012 tarihlerinde gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı'ndan (KPSS) başvuruda bulunan grubun puan türünden 80 ve üzerinde puan almış olmaları gerektiği ayrıca KPSS yabancı dil bölümündeki sorulardan (İngilizce, Almanca, Fransızca) en az yüzde 60'ına doğru cevap vermeleri veya Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavından (KPDS: 2011 veya 2012 yılı) asgari (D) düzeyinde ya da dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmaları şartı arandığı kaydedildi.

TİKA'ya uzman yardımcısı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), 30 uzman yardımcısı alacak. 3-7 Aralık'ta yapılacak sınav için 16 Kasım'a kadar başvurulabilecek.

Gümrük müfettiş yardımcısı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına Genel İdare Hizmetleri sınıfından 8. ve 9. dereceli kadrolara atama yapmak üzere yazılı ve sözlü sınavla 40 gümrük ve ticaret müfettiş yardımcısı alınacak. Aralıkta yapılacak sınav için 1-9 Kasım arasında başvuru yapılabilecek.

Savunma Sanayi'ne yönetici asistanı

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na da sözleşmeli 14 yönetici asistanı alınacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.