banner

Depremde ölen öğretmenin ailesine maaş bağlanmadı




Başbakan Erdoğan’ın sözüne rağmen Van depreminde ölen öğretmenin ailesine maaş bağlanmadı

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Van’ın Erciş ilçesindeki depremde, düğünlerine 12 gün kala hayatını kaybeden öğretmen çiftten Güldane Köse Erdal’ın babası Bünyamin Köse, Başbakan’ın sözüne rağmen bugüne kadar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun maaş bağlamadığını söyledi. 59 yaşındaki anne Fahriye Köse, “Kızımın adını yaşatmak için ne olur bir okula adı verilsin.” diyerek gözyaşı döktü.

23 Ekim 2011’de meydana gelen depremde 75. Yıl Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Ümit Erdal (30) ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmenliği yapan Güldane Köse Erdal (28), depremden önceki yaz aylarında nikâh kıydırdı. Erciş’e tayin olduktan sonra düğün hazırlıklarına başlayan çift, düğün günü olarak 3 Kasım Perşembe gününü belirledi, davetiye bastırdı. Ancak öğretmen çift, Erciş’teki 7,2’lik depremde evlerinin çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Depremin ayırdığı çiftlerden Ümit Erdal’ın cenazesi Aydın’da defnedilirken, eşi Güldane Köse Erdal’ın cenazesi Adana’da toprağa verildi.

Kızlarının ölümünün ardından anne Fahriye ile baba Bünyamin Köse’nin evlat acısı hiç dinmedi. Baba Bünyamin Köse, maaş bağlama konusunda resmi bir bildirim yapılmadığını belirterek, “Öğrendiğimize göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bizim maaş talebimizi reddetmiş. Gerekçesi de kaymakamlıktan aldığımız ‘Muhtaç değildir’ belgesine istinaden. Muhtaçlık sınırlarının kriterleri nedir bilmiyorum ama Başbakan’ımız depremden sonra verdiği beyanatta, bütün öğretmen ailelerine maaş bağlanacağını söylemişti. Bu konuda biz bir yıldır mağduruz.” şeklinde konuştu. Gözyaşlarına boğulan anne Fahriye Köse ise, “Bir yıl oldu, kuzumu kaybettim, acısını hiç unutamıyoruz. Ben sadece yavrumu yaşatmak için bir okula adının verilmesini istiyorum.” diyor. Kızının 6 yıl hep Doğu’da görev yaptığını hatırlatan Fahriye Köse, çok başarılı bir öğretmen olduğunu, gelinliğini hâlâ dolapta sakladığını sözlerine ekledi.

(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.