banner

AYÖP'ten ücretli öğretmenlik tepkisi




Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ücretli öğretmenlikle öğretmenleri mağdur ettiğini ve Bakanlık tarafından bu uygulamaya bir an önce son verilmesini istiyor

Bizler yıllarca bin bir emekle okuyan, üniversite eğitimi sonrasında açıkta bırakılan görmezlikten gelinen genç öğretmenleriz. KPSS gibi zorla dayatılan hiçbir bilgimizi becerimizi ölçmeyen bir sınavdan yeterli puan alamadı diye yetersiz görülen fakat ücretli öğretmenlik yapınca kısacası Milli Eğitim Bakanlığının mali yükünü azaltınca öğretmenlik yapmak için yeterli görülen, ölüm gösterilip sıtmaya razı edilen, emeğinin karşılığını alamayan ataması yapılmayan öğretmenleriz. Her ne kadar bu duruma karşı olsak da çeşitli sebeplerle bu uygulamaların içinde yer almaktayız ve izlenen plansız programsız eğitim politikaları sebebiyle her geçen gün sayımız artmakta, kutsal bir meslek olan ÖĞRETMENLİK gün geçtikçe itibar kaybetmektedir. Öğretmenlik mesleğine yapılan en büyük aşağılama ise ücretli öğretmenlik uygulamasıdır.

Peki nedir ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI?Kimdir ÜCRETLİ ÖĞRETMEN?

Ücretli öğretmen Milli Eğitim Bakanlığının okullara kadrolu öğretmen atamak yerine daha az maaşla çalıştırdığı, kadrolu meslektaşlarıyla aynı işi yaptığı halde aynı haklara sahip olamayan girdiği ders başına ücret alan 4 yıl öğretmenlik eğitimi almış kişilerin yaptığı gibi öğretmenlik mesleğiyle alakası olmayan 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite mezunu herkesin yapabileceği okula devam zorunluluğu olmayan yani istediği zaman çalışmayı bırakabilen veya bırakmaya mecbur bırakılan öğretmendir. Bu uygulama sebebiyle hem buna mecbur bırakılan haklarını alamayan öğretmenlerin hem de öğrencilerin psikolojileri bozulmaktadır. Hangi anne baba çocuğu yılda 3-4 öğretmen değiştirsin ister ya da hangi çocuk 1. sınıftan 3. sınıfa gelene kadar 7- 8 öğretmen değiştirmek ister ki. Öğrenciler öğretmenleriyle tanışıyor zamanla ona alışıyor onu bir anne bir baba gibi görüp bağlanıyorlar derken öğretmen görevinden ücretli öğretmen olduğu için alınıyor veya kendi isteğiyle çeşitli sebeplerden bırakmak mecburiyetinde kalıyor öğrencilerini. Öğretmeninden ayrılan öğrenci belli bir süre kendine gelemiyor ders notlarında, okul hevesinde bir düzensizlik meydana geliyor. Bir de bu durum sanki öğrencinin suçuymuş gibi onların notlarına, psikolojilerine yansıyor. Olan yine biz öğretmenlere bizlerin ve sizlerin evlatlarına geleceğimize oluyor. Bizler artık diktiğimiz fidanlar yeşermeden kurusun istemiyoruz. Gölgesinde dinlenebileceğimiz ağaçlar yetiştirmek istiyoruz ve bunun için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Siz de diktiğimiz fidanların kurumasını istemiyorsanız, çocuklarınızın yılda 2, 3 öğretmen değiştirmesini, psikolojilerinin bozulmasını istemiyorsanız LÜTFEN en yakın il ilçe milli eğitim müdürlüklerine giderek veya Milli Eğitim Bakanlığı şikayet hattı ALO 147’ yi arayarak ücretli öğretmen istemediğinizi kadrolu öğretmen istediğinizi söyleyerek bizlere geleceğimize sahip çıkın. HAYDİ TÜRKİYE ÖĞRETMENİNE ÖĞRENCİNE GELECEĞİNE SAHİP ÇIK.

Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu(AYÖP)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.