banner

Madem atanamıyoruz biz de bu diplomaları yakarız!




Atanamayan öğretmenler diploma yaktı

Denizli'de bir grup atanamayan öğretmen, eylem yapıp diplomalarının fotokopilerini yaktı. Öğretmen adayları, Şubat ayında Milli Eğitim Bakanlığı'nın 30 bin atama yapmasını istedi.

Candoğan Parkı önünde toplanan atanamayan 20'ye yakın öğretmen, yaptıkları eylemde atanamamalarını protesto etti. Grup adına açıklama yapan öğretmen adayı Fikriye Gümüş, Şubat ayında 30 bin atama istediklerini belirtip, "Burada ataması yapılmayan öğretmenler, Şubatçılar grubu olarak tepkimizi göstermek için toplandık. Zor koşullar altında okuyup öğretmen olduk. Mesleğimizi yaparken de birçok zor koşulla karşılaşacağımızın bilincindeyiz. Biz öğretmen olmayı seçtik. Biliyoruz ki öğretmenlik fedakarlık ister. Biz bu fedakarlığı göstermeye de hazırız. Biz ataması yapılmayan yüz binlerce öğretmeniz. Hepimiz gece gündüz çalışarak bin bir zorluklarla eğitimimizi tamamlayarak öğretmen olduk" dedi. Açıklamanın ardından öğretmen adayları diploma fotokopilerini yaktı. Eylem daha sonra sona erdi.

(star)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.