banner

Üstün yetenekliler erken mezun olabilecek




Üstün yetenekli öğrencilere erken mezun olma fırsatı geliyor. Müjdeyi TBMM Üstün Yetenekliler Araştırma Komisyonu Başkanı İncekara verdi: Ek ders alıp 4 yıl yerine 2.5 yılda mezun olabilirler

AKŞAM'a konuşan Meclis Üstün Yetenekliler Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, bir süre önce komisyon olarak Almanya, Güney Kore ve yeni Zelanda'daki örnekleri incelediklerini belirterek, yapacaklarını şöyle anlattı. *MEB de üzerinde çalışıyor. Buna göre, üstün yetenekli ve başarılı öğrencilerin, 4 yıllık liseyi 2.5-3 yılda bitirmelerine imkan sağlanacak. Background'u iyi, yeteneklerini gösteren dosyaları olan, not ortalamaları belli düzeyin üzerindeki öğrenciler arzu eder ve şartları uyarsa tercihli ve seçmeli dersleri okuyarak liseyi erken bitirebilecek.

YÖK de yeni bir hüküm koyacak. Üstün yetenekli öğrenciler, liseyi okurken bazı üniversite derslerini de alabilecek. Böylece üniversite diplomasını da erken alabilecek.

TÜBİTAK'TAN DESTEK

İNCEKARA, öğretmenlerin de üstün yetenekli çocukların keşfi ve farklı eğitim verilmesi noktasında eğitileceğini belirterek ''Üstün yetenekli çocuklar için de sınavsız girişler olabilir indigenerics.com. Bunlar, araştırma ve proje çocukları. MEB kadar, TÜBİTAK ve Bilim-Teknoloji Bakanlığı ile çalışıyoruz. TÜBİTAK da desteklerini artıracak.

(akşam)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.