banner

Tacizci öğretmene rekor ceza




KAYSERİ’de öğrencilerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan öğretmen 45 yaşındaki Resul E., toplam 41 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmaya tutuksuz gelen öğretmen Resul E., eline kelepçe takılarak polis eşliğinde cezaevine gönderildi.

Kayseri 2’nci ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya katılan tutuksuz sanık Resul E. suçsuz olduğunu öne sürerek, ”Ben öğrencilerime cinsel istismarda bulunmadım. Yukardaki Allah bunu biliyor” dedi.  

Mahkeme heyeti, İlköğretim Okulu öğretmeni olan Resul E.’nin, öğrenciler B.K.(13) ve M.Ü.’ye (12) cinsel istismarda bulunduğu iddialarının ispat edilemediği için bu suçlardan beraatine karar verdi. Öğrenciler G.K.’ye (13) cinsel istismardan 20 yıl, B.U.’ya (13) cinsel istismardan 16 yıl 6 ay, M.U.’ya (14) cinsel istismarda bulunduğu için de 4 yıl 6 ay olmak üzere toplam 41 yıl hapis cezasına çarptırdı.

KOLUNA KELEPÇE TAKILIP CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Duruşmayı izleyen öğretmen Resul E.’nin bazı yakınları, ceza kararından sonra gözyaşlarını tutamadı. Polis tarafından koluna kelepçe takılan Resul E. duruşma salonundan çıkartılırken, ”Allah biliyor, Allah biliyor” diye konuştu.

Öğretmen Resul E. önceki yıl kız öğrencilere sınıfta sıralarında yanlarına oturup cinsel istismarda bulunduğu iddialarından sonra gözaltına alınmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonucu da, sanık öğretmen görevden uzaklaştırılmıştı.(hürriyet)

Depremde ölen öğretmenin ailesine maaş bağlanmadı

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.